Covid-19

På denna sida kan ni hitta information från oss relaterad till Covid-19 situationen.

[uppdaterat 2020-12-20]

Vi förstår att många är oroliga i dessa extraordinära tider.

Vi på Swedish Dog Academy jobbar hela tiden bakom kulisserna med planer för hur vi kan bemöta situationen på bästa möjliga vis. Vi försöker vara snabba med att möta nya restriktioner och rekommendationer för allas säkerhet men det innebär också ett behov av flexibilitet både hos oss och er som kunder.

Kurser

Är du inbokad på kurs eller planerar att boka en plats?

Detta gäller valpkurs, vardagslydnad, agility, nose work, unghundskurs, rallylydnad.

Från och med 2020-11-16 flyttades all verksamhet online året ut. Eftersom restriktionerna inte släpper och smittläget kvarstår förlängs och appliceras detta även på alla lektioner i Januari 2021. (notera att detta kan komma att förlängas ytterligare beroende på hur situationen utvecklas.)

Vi har ett system för att kunna hantera live föreläsningar och träffar online. Alla kursdeltagarna kommer att få information via epost med mer detaljerad information. (För att kunna medverka krävs antingen dator, surfplatta eller smartphone med internetuppkoppling.)

Alla praktiska lektioner övergår till onlineträffar (en gång i veckan) för feedback och uppföljning. Skulle kursledaren insjukna kan antingen vikarie tas in eller så ställs onlineträffen in. (Vi meddelar kursdeltagare via sms om detta skulle behövas.)

Alla kurser får även en online portal där vi delar med oss av videoinspelningar på övningar, tips och tankar samt dokument som vi normalt delar ut på träffarna.

Mellan onlineträffarna kan man skicka in video eller epost för feedback och stöd för träningen relaterad till kursen.

Om förutsättningarna för din kurs ändrats på ett påtagligt vis har vi generös återbetalning för de som väljer att avbryta träningen med oss pga detta. Vid dessa ändringar försöker vi kommunicera de olika alternativen så tydligt som möjligt för att motverka förvirring.

Utbildningar

Detta gäller er som går eller ska gå vårdhundsutbildning, skolhundsutbilning eller instruktörsutbildning.

Från och med 2020-11-16 ställer vi även om våra utbildningar som redan har en prägel att drivas online genom självstudier. Det betyder att alla utbildningsgrupper får ännu mer stöd via distans och onlineträffar ersätter eventuella fysiska träffar tills det är ok att träffas fysiskt igen. (För att kunna medverka krävs antingen dator, surfplatta eller smartphone med internetuppkoppling.)

Alla våra utbildningar har en online portal redan idag och denna utökar vi med diverse information som vi tidigare delat ut eller gått igenom på våra träffar. Vi jobbar även aktivt med att få fler av våra föreläsningar inspelade för framtida bruk.

Caféer med föreläsningar

Då dessa tillställningar ofta samlar fler personer än på en vanlig kurs eller utbildning har vi ställt in alla caféer och återkommer hur det blir med framtida caféer.

Klubbtillfällen / öppen träning

Pga de rådande omständigheterna har vi beslutat att pausa våra klubtillfällen/öppen träning på obestämd tid.

Butiken

Vi hänvisar alla våra kunder till vår webbshop där man kan beställa allt vi har i butiken på hundcentret. Vi utvecklar även denna delen av verksamheten för att möta era behov och önskemål.

Avhämtning på centret kan fortfarande arrangeras vid överrenskommelse, välj då ”hämta själv” som fraktalternativ i webbshoppen. Hör gärna av er till oss om detta är aktuellt.

Webbshopen

Visste ni att vi har en webbshop med över 500 artiklar till hund (och lite till katt)? Beställ från oss och få det hemskickat. Hittar du inte det du behöver på vår webbshop så skicka gärna ett sms meddelande på 0736568872 så försöker vi lösa.

Vi vill även hjälpa er som bor i Marieholm och Eslöv med omnejd genom att erbjuda hemkörning av t ex foder, kattsand eller annat vi har i butiken som du kan behöva. Eftersom man betalar i förhand kan vi ställa av varorna på överenskommen plats om man inte vill/kan träffa folk. Självklart tar vi alla försiktighetsåtgärder vi kan för att undvika eventuell smittspridning.

Doftprov för Nose Work samt Workshops

Just nu har vi inga doftprov eller workshops arrangerade med tanke på smittläget. Detta kan så klart komma att ändra sig längre fram.

Våra hundar och Covid-19

Vi har försökt följa nyhetsflödet kring djur och covid-19 och har konstaterat att det även om detta område florerar en del ryktesspridning som inte nödvändigtvis är sanning.

Statens Veterinärmedicinska Anstalt (SVA) skriver bland annat följande [2020-11-03]….

”Även om SARS-CoV-2 ursprungligen härstammar från vilda djur så drivs den pågående epidemin av smittspridning mellan människor utan inblandning av djur. Ett antal rapporter visar dock att viruset kan överföras från människa till katt och hund, men också till iller och mink, under vissa omständigheter. Smittade katter kan utveckla sjukdomssymtom som i de flesta fall är lindriga och övergående, medan smittspridning i större grupper av mink har förknippats med viss ökad dödlighet. Det går inte att utesluta att även andra husdjur kan smittas.”

”I dagsläget finns däremot inga rapporter om smitta från katt eller hund till människa även om detta inte kan uteslutas. SVA:s fortsatta bedömning är dock att den pågående covid-19-epidemin drivs av smittspridning mellan människor och att eventuell smittspridning som sker från djur till människa i dagsläget är försumbar.”

”För att förebygga smittspridning mellan människa och djur eller vice versa är den allmänna rekommendationen att man vid kontakt med husdjur, inklusive produktionsdjur och hästar, följer normala hygienrutiner. Handtvätt med tvål och vatten innan och efter kontakt med djur är en bra grund som är extra viktigt om man är sjuk. Djurägare med bekräftad eller misstänkt covid-19 kan dessutom som en extra försiktighetsåtgärd i den mån det är görbart begränsa sina kontakter med husdjur för att minska risken för att djuren i fråga ska smittas.”

https://www.sva.se/aktuellt/nyheter/fragor-och-svar-om-sars-cov-2-hos-djur/

Frågor?

Är du osäker på någon av informationen eller har frågor kring läget får du gärna höra av dig.

Man når oss lättast i dags läge antingen via…..
Epost: info@swedishdogacademy.com alternativt info@vardhundskolan.se.
Telefon (sms): 0736-568872 (David), 0709-434947 (Lena Maria)
Telefon (ringa): 0413-577575 (växel)

Vi ber er ha tålamod med oss då vi jobbar hårt bakom kulisserna för att bemöta rådande omständigheter. Vi återkommer så fort vi kan.