Om David

Några ord från David

Mitt namn är David och innan jag grundade Hund & Husdjur (min första egna hundskola) här i Sverige 2009, hade jag redan mycket erfarenhet inom yrket.

Jag bodde i England i över 6 år där jag studerade, tränade och jobbade med hundar. 

Efter bland annat en två års intensiv kurs inom hundpsykologi och beteende är jag färdigutbildad beteendevetare (med utmärkelse). Jag har varit medlem och involverad i flertalet internationella organisationer genom åren och 2015 kvalificerade jag för fullt medlemskap i ytterligare en internationell organisation som heter International Canine Behaviourists (ICB).

I England jobbade jag som instruktör inom lydnad på en respekterad hundskola samt som agility instruktör på regionala ‘brukshundsklubben’ där jag också var med i styrelsen.

Agility är en av mina favoritsporter som jag tävlade i med båda mina hundar i England. Jag har haft turen att fått träna med olika klubbar och tränare i England som t ex Nigel Stains, Ray Ellerton, Nic Jones och Kim Hunt.

Ett annat intresse som ligger mig varmt om hjärtat är Nose Work och jag är SNWK certifierad instruktör och brinner så mycket för sporten att jag även blev invald som ordförande för SNWK i mars 2018. För mer information om denna SKK-klubb hittar ni på www.snwk.se.

Mitt stora breda intresse med hundar är deras naturliga beteende och hur dessa kan bli använda av oss ägare utan att behöva använda “tvångsmetoder”. Jag tror mycket starkt på sammarbete mellan djur och människor, det vill säga teamwork med visst behov av kontroll från handlaren.

David Svennelid
Member of International Canine Behaviourists