Vår filosofi

Här på Swedish Dog Academy använder vi oss av positiva belönings metoder i träningen kombinerat med vetenskaplig kunskap inom hundpsykologi och beteende.

Många av våra metoder används också i andra sammanhang som t ex lära människor och andra djur så som hästar, delfiner, späckhuggare med mera. Stress under inlärning innebär att den nya kunskapen oftast inte stannar så länge. Våra metoder är vetenskapligt utformade för att hjälpa eleven att lära sig på ett så avslappnat och långsiktigt vis som möjligt.  Vi har målsättningen att alltid utöva träning i en så avslappnad miljö som nödvändigt. Allt för att hjälpa hunden och ägaren få en så bra relation som möjligt.

Ledord i vår träning är att sätta upp hunden och hundföraren för succé. Tänka på vad vi vill att hunden ska göra istället för vad vi inte vill att den ska göra. Det är positivt tänkande som föder positiva beteendemönster och relationer.

Redskap, verktyg, produkter

Vi använder vissa ’verktyg’ i vår träning när det passar så som en klicker, dubbeländat koppel, halti, flat halsband, sele och dylikt. Alla produkter vi använder har testats för att se till att dem ger resultat utan att skada hunden. Vi använder även hundgodis, leksaker och andra sätt att belöna hunden när det passar. Genom lek och kul övningar hjälper vi bygga ett tryggt förhållande mellan hunden och ägaren.

Utveckling

David, en av våra huvudtränare är bland annat medlem i International Canine Behaviourists (www.icb.global) och både ”Fellow” samt svensk ambassadör för International Society of Animal Professionals (www.is-ap.org). Detta ger David och Swedish Dog Academy en möjlighet att inte bara följa utan även delta i utvecklingen av hundträning och beteendevetskap.

Vad vi inte gör…

Vi använder INTE följande tekniker/metoder…

Stryp, ryck, shock, knip, slå, sparka, hot (fysisk eller psykisk), skrik eller på något sätt skymfa hundarna i vår träning och omvård.

Anledningen till att vi inte använder dessa metoder är för att vi vill hjälpa dig bygga ett positivt förhållande med din hund istället för ett där hunden lyder av rädsla.