Köpvillkor

På Swedish Dog Academy är det enkelt och säkert att handla. Vi erbjuder 30 dagars öppet köp på varor (obs gäller ej kurser/tjänster) och enhetsfrakt på 79kr. Moms ingår i alla priser. Nedan ser du våra fullständiga köpvillkor.

Allmänna villkor

Swedish Dog Academy AB följer Konsumentköplagen, E-handelslagen och Distansavtalslagen.

På konsumentverkets hemsida finns det länkar till dessa. www.konsumentverket.se.

Om du är under 18 år måste du ha målsmans tillstånd för att beställa från oss.

1. Beställning/köp

Det är enkelt att beställa hos oss. När vi fått din order får du en skriftlig orderbekräftelse via mail. Alla beställningar är bindande. Om du ångrar en beställning måste du därför kontakta oss omedelbart.

Skulle en vara mot förmodan inte finnas på lager kontaktar vi dig och restnoterar den. Varan skickas sen så fort vi fått in den igen. Skulle du inte önska den restnoterade varan är det bara att kontakta oss.

2. Priser

Alla priser anges i svenska kronor och med svensk moms. För närvarande 25%. Swedish Dog Academy reserverar sig för momshöjningar och andra prisförändringar som vi inte kan råda över.

3. Betalning

Betalning kan ske via swish, bank/kreditkort, faktura eller delbetalning. Vi anlitar Ecster för att hantera betalinformationen på ett säkert och smidigt vis.

Swish

När du betalar med Swish är det viktigt att du använder ditt ordernummer som referens vid betalning så att vi kan matcha din betalning med din order. Det tillkommer inga extra kostnader vid Swish betalning. Notera att din order inte behandlas förrän din betalning är registrerad hos oss.

Bank/kreditkort

Vi erbjuder kortbetalning med Visa, Mastercard och Maestro. Ingen avgift tillkommer för betalning med kort. Kortuppgifterna är krypterade med SSL och hanteras av vår samarbetspartner Ecster som är certifierade enligt PCI-DSS. Vi använder oss av 3D-secure (Verified by Visa/MasterCard SecureCode) som är Visa och Mastercards autentiseringssystem för säkra kortbetalningar. Om du väljer att identifiera dig med BankID/Mobilt BankID kan du välja att spara ditt kort i Ecster Pay för att underlätta vid framtida köp.

Faktura

Ecster erbjuder privatpersoner att handla mot faktura. En fakturaavgift om 29 kr tillkommer. Betalningsvillkor är 14 dagar. Fakturan skickas i samband med leveransen. Vid försenad eller utebliven betalning utgår påminnelseavgift om f.n. 60 kr samt dröjsmålsränta med 24 % per år.

Vid köptillfället görs en kreditprövning som kan innebära att en kreditupplysning tas. Kreditgivare är Ecster AB. Ecster är ett registrerat kreditmarknadsbolag som har tillstånd att bedriva verksamheten enligt lagen (2004:297) om bank- och finansieringsrörelse. Ecster står under Finansinspektionens tillsyn och är registrerat i Bolagsverkets bolagsregister.

Förutsättning för att få handla mot faktura är att du är över 18 år och inte har några betalningsanmärkningar.

Delbetalning

Ecster erbjuder privatpersoner att teckna ett kontokreditavtal och delbetalning av köp. I kassan väljer du delbetalning och hur många månader du vill dela upp betalningen på. Du kan när som helst välja att betala köpet i sin helhet.

Vid köptillfället görs en kreditprövning som kan innebära att en kreditupplysning tas. En kopia på kreditupplysningen skickas hem till dig. Kreditgivare är Ecster AB. Ecster är ett registrerat kreditmarknadsbolag som har tillstånd att bedriva verksamheten enligt lagen (2004:297) om bank- och finansieringsrörelse. Ecster står under Finansinspektionens tillsyn och är registrerat i Bolagsverkets bolagsregister.

Förutsättning för att ansöka om att delbetala är att du är över 18 år och inte har några betalningsanmärkningar.

Om du tidigare delbetalat en vara genom Ecster kan du använda dig av samma konto och behöver inte genomgå en ny kreditupplysning. Om kreditgränsen på kontot är för låg för ditt köp ansöker du enkelt om en höjning.

Exempel: Vid ett köp om 10 000 kr är uppläggningsavgiften 0 kr och administrativ avgift 29 kr. Den gällande årsräntan är 13,82 % vilket motsvarar en effektiv ränta om 18,74 %. Det totala belopp som du ska betala är 10 981 kr. Antalet delbetalningar är 12 stycken och varje delbelopp är 915 kr. Exemplet är beräknat på en antagen återbetalningstid om 12 månader av en fullt nyttjad kredit.

Ett kort på köpet

När du delbetalat så har du möjligheten att få ett kort – helt utan kostnad. Kortet är kopplat till din beviljade kontokredit. Kortet heter Ecster och har MasterCard-koppling. Med kortet kan du betala och ta ut kontanter i hela världen. Du får bonus på alla köp och varje månad får du fina erbjudanden och förmåner. Kortet har ingen årsavgift.

4. Frakt

För order inom Sverige under 700kr tillkommer en låg fraktkostnad på 79kr. Leveranser till andra länder görs enligt enskilda överenskommelser. Kontakta oss på info@swedishdogacademy.com.

Vi använder huvudsakligen DHL som leveransbolag. Vi skickar till närmaste utlämningsställe (Service Point). Vill du ha det skickat till ett speciellt utlämningsställe går det bra att kontakta oss via mail eller telefon i samband med din order.

Om din försändelse väger under 500g använder vi ibland posten och skickar som 1:a klass brev.

5. Leveranstid

Beställningar inkomna före kl 10.00 på vardagar skickas normalt samma dag. OM den går med DHL är ordern normalt på DHL’s utlämningsställe 1-4 arbetsdagar efter att din order har skickats från oss.

Även om vårt mål är att skicka alla varor i samma försändelse kan delar av försändelsen vara restnoterad av olika anledningar. Då meddelas du så att du kan välja om du vill ha delleverans, ändra din order eller godkänna senare leveransdag.

6. Outlösta försändelser

Det är upp till dig som kund att ange en giltig och korrekt leveransadress. Om en försändelsen inte hämtas ut från utlämningsstället och det skickas tillbaka till oss förbehåller vi oss rätten att debitera en avgift på minst 300kr per paket beroende på paketets storlek och leveranssätt för att täcka våra administrativa kostnader samt returfrakt. Vid utebliven betalning vidarebefordras ovillkorligen kraven till inkassoservice. Inga undantag görs.

7. Garanti & Reklamation

Vi garanterar att de varor du får är felfria vid leverans. Skulle du få en trasig vara så kontakta oss och beskriv detaljerat vad felet är. Om paketet har en synlig skada när du hämtar det ska detta genast meddelas till utlämningsstället eller chauffören som lämnar paketet.

Det är endast ursprungliga fel som omfattas av reklamationsrätten och inte sådana fel som är orsakade av normalt slitage.

Du har 3 års reklamationsrätt på samtliga produkter. Batterier är en förbrukningsvara och omfattas därför inte av denna. Reklamation av varor till Swedish Dog Academy ska göras inom skälig tid, dock inom 2 månader efter att du mottagit varan. Vi betalar returfrakten vid en ev. retur av vara. pga. reklamation. Vid en eventuell tvist har vi som policy att följa Allmänna Reklamationsnämndens rekommendationer.

Du har rätt att utan kostnad öppna förpackningen för att kontrollera att varan fungerar.

Kontaktinformation vid reklamationer:
info@swedishdogacademy.com
0413-57 75 75
Swedish Dog Academy AB
Reslöv 2308
241 72 Marieholm

En reklamerad vara kan även lämnas in i vår butik i Marieholm. (se adress ovan)

8. Ångerrätt & avanmälan

Produkter/varor

Vi erbjuder 30 dagars öppet köp, även vid bruten förpackning om det krävs att förpackningen bryts för att du ska kunna testa produkten. Observera dock att förpackningen ska brytas med minsta möjliga skada. Har varan blivit skadad eller hanterats i större omfattning än vad som är tillåtet enligt lag (dvs. varan kan inte längre anses vara oanvänd/oskadd) och/eller förpackningen tillfogats större skada än vad som situationen krävt vid öppnandet av förpackningen, så har vi rätt till att värdera hur stort säljvärdet minskat och dra bort detta belopp från returpengarna. En retur tar 14 dagar att behandla.

Ska du returnera produkten så måste du kontakta oss först, antingen via mejl eller telefon. Dina 14 dagars returrätt påbörjas först när du gjort detta. Du som kund står för returfrakten vid öppet köp och måste vid förfrågan kunna bevisa att du skickat produkten, så be alltid om ett kvitto från posten. Vill du utnyttja öppet köp så skicka tillbaka varan i originalkartong samt ytteremballage, väl förpackad tillsammans med kvitto och anmärkning om att du vill utnyttja öppet köp.

Outlösta paket betraktas inte som om du har utnyttjat din ångerrätt, och debiteras med en avgift helt enligt paragraf 6 ”Outlösta försändelser” (se ovan).

Så snart vi mottagit din returnerade vara krediterar vi varans värde på samma betalsätt som du använde vid köpet. I de fallen betalning är gjord via Ecster sker återbetalningen även via dem. Alternativt kan du be om tillgodokvitto. OBS! Om du har betalat en vara med presentkort kan du bara få presentkort i retur och inte pengar.

Returadressen är:

Swedish Dog Academy AB
Reslöv 2308
241 72 Marieholm

Kursplatser/tjänster

All anmälan till kurser och utbildningar är bindande om inte avanmälan görs i tid enligt följande om inget annat avtalats. Vid avanmälan 21 dagar före eller tidigare tas ingen avgift. Vid avanmälan mellan 14 och 21 dagar innan kursstart tas en avgift på 20% av kursavgiften. Vid avanmälan senare än 14 dagar före kursstart eller uteblivet deltagande debiteras hela kurskostnaden.

9. Specifika villkor för kurser & tjänster

Allmänt

Sträng hantering är inte tillåtet. Strypkoppel samt andra tvångsåtgärder och bestraffande tekniker är förbjudet i våra klasser.

Ägare förväntas att plocka upp efter sina hundar i och utanför träningsområdet. Alla hundar ska hållas under kontroll och kopplade vid alla tillfällen förutom när specifikt instruerad av personalen.

Swedish Dog Academy & Vårdhundskolan kan inte ta ansvar för svinn eller skador till person eller ägodelar.

Avanmälan

All anmälan till kurser och utbildningar är bindande om inte avanmälan görs i tid enligt följande om inget annat avtalats. Vid avanmälan 21 dagar före eller tidigare tas ingen avgift. Vid avanmälan mellan 14 och 21 dagar innan kursstart tas en avgift på 20% av kursavgiften. Vid avanmälan senare än 14 dagar före kursstart eller uteblivet deltagande debiteras hela kurskostnaden.

Inställda kurser/lektioner/utbildning

Vi förbehåller oss rätten att ställa in aviserad kurs om antalet deltagare är för lågt.

Vid force majeure samt sjukdom kan kursarrangören behöva ställa in en lektion. Skulle detta inträffa informeras ni på så många sätt som möjligt så fort som möjligt samt kompenseras med en extra lektion vid senare tillfälle. Skulle detta vara omöjligt att lösa kan annan kompensation utgå.

Barn & Ungdomar under 16 år

Barn är välkomna till klasserna men av hänsyn till säkerhet och enhetlighet i utbildning ska ungdomar under 16 år åtföljas av en vuxen om inte överenskommet tidigare med kursarrangören. Barn som gör mycket ljud ifrån sig eller som springer runt kan lära hundar att jaga barn! Föräldrar bör därför prata med sina barn om detta innan klassen så att dem förstår att det är viktigt att dem uppför sig.

Sjuk hund & löptik

Hundar som inte är i skick att ta del i kursen pga sjukdom, skada eller annan orsak bör inte tas med till klassen. Vänligen ta inte med er hund om den har varit i kontakt med en annan hund som har smittsam sjukdom. Alla hundar bör vara vaccinerade enligt deras veterinär. Om din tik löper måste du ha tillstånd av kursarrangören för att delta. Om din hund av någon anledning inte kan komma på klassen är ägaren uppmuntrad att komma utan hunden för att kunna komma ifatt med träningen hemma.

Frånvaro

Om ni av någon anledning inte kan komma till en klass ska ni meddela kursarrangören snarast möjligt via telefon, sms eller email.

10. Säkerhet

Swedish Dog Academy & Vårdhundskolan garanterar att aldrig lämna ut dina personuppgifter eller e-postadress till tredje part, såvida inte särskilda skäl föreligger, t.ex. att polis, åklagare eller liknande begär uppgifter. Enligt GDPR har du rätt att få den information som vi har registrerat om dig och om du anser den vara felaktig eller irrelevant kan du begåra rättelse eller borttagning ur vårt kundregister. Kontakta i så fall kundservice.

11. Reservation

Swedish Dog Academy & Vårdhundskolan reserverar sig för slutförsäljning och eventuella tryckfel i innehåll och prislista på webbsidan.

12. Cookies

En cookie är en textfil som skickas från en webbsida, t.ex. shop.swedishdogacademy.com, till din dator, där den lagras antingen i minnet (session cookies) eller som en liten textfil (textbaserade cookies). Cookies används för att ge tillgång till olika funktioner på vår webbplats. I vår webbshop används cookies för statistik, spara varukorg och moms-inställningar. Om du har ställt in din webbläsare på att inte acceptera användning av cookies kommer du inte kunna använda alla funktioner på vår webbplats. Du kan enkelt ändra inställningar eller ta bort lagrade cookies genom inställningarna i din webbläsare.