Om oss

Vår filosofi

Här på Swedish Dog Academy använder vi oss av positiva belönings metoder i träningen kombinerat med vetenskaplig kunskap inom hundpsykologi och beteende.

Många av våra metoder används också i andra sammanhang som t ex lära människor och andra djur så som hästar, delfiner, späckhuggare med mera. Stress under inlärning innebär att den nya kunskapen oftast inte stannar så länge. Våra metoder är vetenskapligt utformade för att hjälpa eleven att lära sig på ett så avslappnat och långsiktigt vis som möjligt. Vi har målsättningen att alltid utöva träning i en så avslappnad miljö som nödvändigt. Allt för att hjälpa hunden och ägaren få en så bra relation som möjligt.
Ledord i vår träning är att sätta upp hunden och hundföraren för succé. Tänka på vad vi vill att hunden ska göra istället för vad vi inte vill att den ska göra. Det är positivt tänkande som föder positiva beteendemönster och relationer.

Redskap, verktyg, produkter

Vi använder vissa ’verktyg’ i vår träning när det passar så som en klicker, dubbeländat koppel, halti, flat halsband, sele och dylikt. Alla produkter vi använder har testats för att se till att dem ger resultat utan att skada hunden. Vi använder även hundgodis, leksaker och andra sätt att belöna hunden när det passar. Genom lek och kul övningar hjälper vi bygga ett tryggt förhållande mellan hunden och ägaren.

Utveckling

David, en av våra huvudtränare är bland annat medlem i International Canine Behaviourists (www.icb.global) och både ”Fellow” samt svensk ambassadör för International Society of Animal Professionals (www.is-ap.org). Detta ger David och Swedish Dog Academy en möjlighet att inte bara följa utan även delta i utvecklingen av hundträning och beteendevetskap.

Vad vi inte gör…

Vi använder INTE följande tekniker/metoder…

Stryp, ryck, shock, knip, slå, sparka, hot (fysisk eller psykisk), skrik eller på något sätt skymfa hundarna i vår träning och omvård.

Anledningen till att vi inte använder dessa metoder är för att vi vill hjälpa dig bygga ett positivt förhållande med din hund istället för ett där hunden lyder av rädsla.

Vårt hundcenter

Swedish Dog Academy har ett hundcenter i centrala Skåne.
Här driver vi kursverksamhet, har en butik med primärt hundprodukter, utbildningar, tester och certifieringar för vårdhundar, agilityklubb och en hel del mer.


Var hittar ni oss?

Vi ligger precis utanför Marieholm och vår Gatuadress är:

Reslöv 2308
241 72 Marieholm

OBS! Vissa GPSer visar inte korrekt väg sista biten. Vi rekommenderar därför att man använder sig av Google kartor.

Våra faciliteter

Vi har många trevliga faciliteter som gör vårt hundcenter perfekt för att träna sin hund.

  • Inomhus träningslokal
  • Utomhus träningsplan
  • Inhägnad träningsplan
  • Toalett
  • Parkering
  • Butik med hundprodukter
  • Agilityhinder
  • Massor av träningsredskap
  • Trevlig personal

och mycket mer så klart.

Kolla gärna genom vårt kursutbud och våra events. Kanske något som kan locka. Ni får gärna gilla oss på Facebook där vi lägger upp en hel del uppdateringar efterhand www.facebook.com/swedishdogacademy.

Hjärtligt välkomna

David Svennelid & Lena Maria Lundberg

David Svennelid

David

David har jobbat professionellt som lärare, instruktör och problemhundskonsult sedan 2007. David började sin karriär i England där han studerade etologi och beteendevetskap. David har även involverats i internationella samt svenska organisationer för hundars bästa.

Läs mer...

Lena Maria Lundberg

Lena Maria

Hundar har alltid funnits i Lena Marias liv. Professionellt har Lena Maria specialiserat sig på hundar som hjälper människor på olika vis, t ex assistanshundar och vårdhundar.

Med utbildningar från både Sverige och USA har Lena Maria genom åren hjälpt till att föra in vårdhundar i hela landet.

Läs mer...

Glad hund

Vår filosofi

Här på Swedish Dog Academy använder vi oss av positiva belönings metoder i träningen kombinerat med vetenskaplig kunskap inom hundpsykologi och beteende.

Ledord i vår träning är att sätta upp hunden och hundföraren för succé.

Läs mer...

Swedish Dog Academy Hundcenter

Kontakta oss

Kontaktinfo

Reslöv 2308
241 72 Marieholm

Följ oss...

Skriv upp dig på väntelistan Du kommer få ett meddelande när produkten eller kursen finns tillgänglig igen. Vänligen lämna en aktuell, fungerande epostadress nedan.