Lena Maria Lundberg

Om Lena Maria

Hundar och djur har funnits i Lena-Marias liv sedan barnsben. Som 14 åring fick hon sin egna hund och sedan dess har det varit ett hundigt liv.

Welsh springer spaniel, basset, golden retriever, laglott, labradoodle och andra blandraser är några av de hundar som funnits i hemmet.

Göra skillnad

De senaste åren har hon arbetat i huvudsak med Vårdhundar och andra sociala tjänstehundar.

Med sin vårdhund Loppan har hon arbetat inom äldreomsorgen, palliativa, Barn- & Ungdomspsyk (BUP), skolan etc. Detta har gett värdefull kunskap och insikt som hon delar med sig till sina kursare och elever.

Tidigare arbetade Lena Maria med hundar som markerar för högt eller lågt blodsocker, sk. Diabeteshundar och andra assistanshundar. Under många år arbetade Lena Maria med omplacering av hundar och fick då en bra grund att stå på när det gäller att utveckla positiva sidor hos olika hundar och hundraser.

Lena-Marias utbildning inom hundområdet är från Sverige och USA (Delta socity). Med vidareutbildning inom assistanshundar från Europa (ADEU).

Lena Maria Lundberg

Tidigare karriär

Vem var Lena Maria innan hon började jobba på heltid med hundar….

Lena Maria är från början undersköterska och arbetade inom äldreomsorgen och akutsjukvård.

Efter en fil kand i pedagogik arbetade hon som personalchef/personaldirektör på flera stora internationella företag för att i början av 2000 talet sadla om till att på heltid arbeta med hundar. 

Något du kanske inte visste…

Lena-Maria är född och uppvuxen i den skånska myllan men fördelar nu sin tid mellan Jämtland , Skåne, Stockholm och Göteborg där barn och barnbarn bor.

Hon är också utbildad sömmerska och älskar kossor (nästan lika mycket som hundar). 

Vårt hundcenter

Swedish Dog Academy har ett hundcenter i centrala Skåne.
Här driver vi kursverksamhet, har en butik med primärt hundprodukter, utbildningar, tester och certifieringar för vårdhundar, agilityklubb och en hel del mer.


Var hittar ni oss?

Vi ligger precis utanför Marieholm och vår Gatuadress är:

Reslöv 2308
241 72 Marieholm

OBS! Vissa GPSer visar inte korrekt väg sista biten. Vi rekommenderar därför att man använder sig av Google kartor.

Våra faciliteter

Vi har många trevliga faciliteter som gör vårt hundcenter perfekt för att träna sin hund.

  • Inomhus träningslokal
  • Utomhus träningsplan
  • Inhägnad träningsplan
  • Toalett
  • Parkering
  • Butik med hundprodukter
  • Agilityhinder
  • Massor av träningsredskap
  • Trevlig personal

och mycket mer så klart.

Kolla gärna genom vårt kursutbud och våra events. Kanske något som kan locka. Ni får gärna gilla oss på Facebook där vi lägger upp en hel del uppdateringar efterhand www.facebook.com/swedishdogacademy.

Hjärtligt välkomna

David Svennelid & Lena Maria Lundberg

David Svennelid

David

David har jobbat professionellt som lärare, instruktör och problemhundskonsult sedan 2007. David började sin karriär i England där han studerade etologi och beteendevetskap. David har även involverats i internationella samt svenska organisationer för hundars bästa.

Läs mer...

Lena Maria Lundberg

Lena Maria

Hundar har alltid funnits i Lena Marias liv. Professionellt har Lena Maria specialiserat sig på hundar som hjälper människor på olika vis, t ex assistanshundar och vårdhundar.

Med utbildningar från både Sverige och USA har Lena Maria genom åren hjälpt till att föra in vårdhundar i hela landet.

Läs mer...

Glad hund

Vår filosofi

Här på Swedish Dog Academy använder vi oss av positiva belönings metoder i träningen kombinerat med vetenskaplig kunskap inom hundpsykologi och beteende.

Ledord i vår träning är att sätta upp hunden och hundföraren för succé.

Läs mer...

Swedish Dog Academy Hundcenter

Kontakta oss

Kontaktinfo

Reslöv 2308
241 72 Marieholm

Följ oss...

Skriv upp dig på väntelistan Du kommer få ett meddelande när produkten eller kursen finns tillgänglig igen. Vänligen lämna en aktuell, fungerande epostadress nedan.